Själen

Jag var på ett möte för några veckor sen där vi snuddade vid ämnet- hur får man en människa att fortsätta ta hand om sig? Det kommer alltid vara den evig frågan för oss i den här branschen, vad är nyckeln? Det finns många aspekter, jobba med motivation, göra det enkelt och lättillgängligt osv. Saker som hjälper just då och kanske några månader framåt. Men sen händer nått som väcker ett gammalt mönster i klienten och ett återfall till ett beteende som inte gynnar brukar ske. Precis som med sjukdomar så är det bra att behandla “symptomen” för att göra nuet behagligare men nånstans så måste vi leta upp roten för att hitta den långvariga läkningen. Det är här jag tror själen kommer in.

Vad i din själ behöver få läka, vad i din själ behöver full uppmärksamhet för att du ska vilja ta hand om dig själv fullt ut? Vad i din själ behöver läka för att du ska känna att du är värd det?

Det är ett ofantligt stort område att beröra samtidigt som det är det mest naturliga som finns i dig, det som är du. Det är själen. Jag tror vi alltid vet svaren om vi lyssnar riktigt riktigt ordentligt. Det är också ofantligt svårt att lyssna ibland, och precis som för dig som läser detta så är det ofantligt svårt och en ständigt pågående process även för mig. Det är en resa som jag ibland är helt närvarande i och en resa som jag ibland helt vill ställa in. Oavsett alla omvägar, nedförsbackar, uppförsbackar, de långa oändliga raksträckorna så är det alltid alltid värt det när det dyker upp ett space av totalt flow.

 
 
Sophie-42.jpg