IMG_20190505_194931_850.jpg
 

It all started when…

Den evigt föränderliga resan som person och terapeut, jag kan tydligt se hur mitt jobb förändras helt beroende på hur jag själv utvecklas som person och vad jag själv jobbar igenom.

Resan började redan vid gymnasiet då jag läste idrott, hälsa och kost. Jag flyttade även då hemifrån för första gången. Ett sätt att upptäcka både sitt intresse men även sig själv i en helt ny miljö och med nya människor.

Jag hamnade sen i den fina lilla byn Orsa under 2 år där jag läste Hälsoturism, dessa två år är nog de åren som hittills gett mig mest förändring inom. Jag började upptäcka tankens kraft, att föra in och våga tro på det positiva, jag började våga kliva utanför min uppsatta trygga värld.

I början och ganska länge var kroppen rent fysisk för mig, jag såg muskler och dess funktion när jag gjorde en massagebehandling. Jag, lärare och klienter märkte nog dock direkt en fallenhet för att intuitivt känna in vart jag behövde behandla. Efter några år funderade jag på att bli zonterapeut, i samma veva bodde jag och jobbade i Göteborg och sprang där på en kollega och nu vän som var reflexolog och på den vägen kom jag in i den mer energiska världen. Där väcktes nyfikenheten på riktigt och jag kunde tydligt se nya mönster i hur jag kan behandla mina klienter och fick nya, bättre resultat. Under den utbildningen så gjorde jag såklart även en resa inom mig själv, jag upptäckte min energiska sida. Eller, jag började upptäcka. Jag tror det är en stor nyckel i mitt yrke, att våga göra jobbet med sig själv, att se sina egna blockeringar och hur man hanterar olika delar av livet. En pågående process.

Efter det var det som att bitarna började hitta varandra med vad yoga egentligen är för mig och hur jag kan använda det för mig själv och för att inspirera andra. Hur jag genom inkännande rörelse kan hjälpa kroppen att släppa taget och få ett bättre flöde. En yogalärarutbildning senare så kom jag ytterligare några lager djupare i mig själv.

Jag upptäckte mer och mer hur en kropp i djup avslappning under en behandling svarar bättre, att man kommer åt djupet mer. Healing, energijobb, kalla det vad du vill men nästa steg för mig vart Reiki- en typ av healing. En behandlingstyp som känns väldigt naturlig och rätt för mig att ge men som också möter ett stort motstånd. Det väcker mycket i mig, en rädsla, att våga möta skuggsidan av sig själv, den kommer under fasaden på ett nytt sätt. Jag möter det med nyfikenhet (oftast) och ibland tar jag en paus i min egna resa. Fast en paus är alltid ett steg framåt, det vet vi ju. Eller hur?